Prima pagină » Bunicu' Blues » Cine cântă la Cluj Blues Fest

Cine cântă la Cluj Blues Fest

Clujulcultural.ro și Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu susținerea fundației Transilvania Leaders, au plăcerea să anunțe organizarea primului festival de muzică blues din oraș. CLUJ BLUES FEST propune două seri de muzică de calitate, cu formații din Ungaria, Bulgaria şi România, dar și un workshop de tehnici vocale realizat de apreciată artistă Aminda.

Trupele care cântă la eveniment sunt următoarele:

Rareş Totu Midnight Sun (România)

Înfiinţat în anul 2004 , Midnight Sun este primul supergrup românesc de dupaă revoluţie condus de chitaristul Rareş Totu, unul din cei mai buni chitarişti de blues din România. A luat fiinţă ca o continuare a formaţiei internaţionale Trans Express, reunind patru membri cu un box office impresionant, abordând un stil rar întâlnit la noi, aşa numitul Jam Band. O fuziune de Blues, Jazz şi Funk cu pasaje improvizatorice prelungite, cu sclipiri instrumentale rar întâlnite în România, în care cei patru virtuozi frizează , pe lângă stilurile mai sus amintite, muzica experimentală şi uneori chiar Rockul. Având ca bază piese clasice ale Jazzului si Bluesului, Midnight Sun aduce la fiecare spectacol o versiune nouă, inedită, răsturnările de ritm şi de stil curgând parcă firesc în muzica celor patru ardeleni. Tributari deopotrivă lui Miles Davis şi lui Jimi Hendrix, cei patru nu se sfiesc să deschidă uşile întredeschise şi să calce pe căile mai puţin bătătorite ale muzicii.

Vă oferim o filmare:

Vasko the Patch and Poduene Blues Band (Bulgaria)

Maeştrii bulgari ai blues-ului vin la Cluj pentru prima oară în prodigioasa lor carieră. Una din cele mai vechi formaţii de blues din Bulgaria îl are ca şi lider e renumitul Vasko the Patch,  renumit chitarist dar şi cântăreţ la muzicuţă şi vocalist de calitate, unul din artiştii respectaţi ai scenei de profil bulgăreşti.

Trupa va deschide CLUJ BLUES FEST, vineri, 7 noiembrie 2014, ora 19.30

O filmare cu trupa:

 

Borsodi Blue Trio (Ungaria)

Una din cele mai bune trupe de blues din Ungaria, Borsodi Blue Trio, din Gyula, vine la Cluj să ne încânte.

Formaţia a cântat pe cele mai importante scene de profil din Ungaria.Troiul maghiar condus de Borsodi Laszlo (chitară solo) abordează un blues clasic, plin de feeling.

Formaţia va concerta în cea de a doua seară din festival, pe 8 noiembrie 2014.

Vă oferim o filmare cu Borsodi Blue Trio:

Straight from the Bottle (Cluj, România)

„Straight From The Bottle oferă o interpretare foarte sinceră, intensă şi directă a blues-ului, fără ocolişuri, fără compromisuri, exact ca senzaţia oferită de o bere rece sorbită direct din sticlă într-o zi toridă de vară. Trupa abordează un funky-blues-rock foarte efervescent, dinamic, dansant, presărat cu multe improvizaţii şi momente inedite, iar uneori sunt prezenţi şi invitaţi-surpriză”, detaliază Bogdan Cristea, chitaristul şi fondatorul formaţiei.
Trupa s-a înfiinţat în Cluj-Napoca.

Trupa Straight From The Bottle a concertat în mai multe oraşe din ţară, iar în 2013 a cântat în încheierea festivalul internaţional Transylvania Blues, Jazz and Wine Festival.
Membrii formaţiei sunt: 
Bogdan Mezofi – voce
Lorand Szanto – bass
Gabor Bajusz – percuţie
Bogdan Cristea – chitară

Vă oferim o filmare cu trupa clujeană:

BLUES BUN DEFINITV (Small)

Despre Cristian China-Birta

Singurul context în care nu o să ascult rock o să fie când sunt mort. Dar şi atunci cred că negociez cu sfinţii să iau nişte viniluri cu mine :D

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*