Prima pagină » Bunicu' Blues » Concert IMAM BAILDI @ București, Parcul Al. I. Cuza (IOR)

Concert IMAM BAILDI @ București, Parcul Al. I. Cuza (IOR)

“Cinema în aer liber” la București debutează oficial duminică, 3 august, ora 20.00, în Parcul Alexandru Ioan Cuza – IOR (Insula Pensionarilor), cu un concert special al trupei de World music din Grecia IMAM BAILDI. Intrarea liberă.

Reunindu-i pe cunoscătorii de world music și Balkan music cu iubitorii de swing jazz și blues grecesc, trupa din Grecia Imam Baildi vine, în premieră la București, cu un show care se anunță revigorant pentru scena muzicală de la noi: mix-ul între saxofon balcanic, trompetă și solo-uri de cimpoi, sample-uri hip hop, un MC care nu lasă publicul să se odihnească și o vocalistă fermecătoare, i-au făcut recunoscuți în întreaga Europă pentru reinventarea muzicii grecești și integrarea ei în rândul cerințelor muzicale actuale. Dacă adaugi ritmuri electro swing, rumba, samba, peacorduri de bouzouki și cobză, obții sound-ul contagios care îi definește pe Imam Baildi.

Imam Baildi este singura trupă din Grecia care a intrat de două ori în topurile European World Music și a concertat în cadrul celor mai mari și prestigioase festivaluri din Europa, precum Roskilde, Sziget, Lowlands, Transmusicales de Rennes, Oslo International Music Festival, Balkan Trafik. În afară de aparițiile pe scenele festivalurilor, Imam Baildi a avut două turnee în Europa. După cinci albume și doi ani de turnee, trupa a călătorit în 22 de țări și a avut peste 300 de concerte. În 2013, Imam Baildi a concertat pentru prima data în Statele Unite, în cadrul prestigiosului festival South by Southwest, în Austin.

Trupa Imam Baildi a fost fondată în anul 2005,  de către frații Orestis și Lysandros Falireas, care au început să remixeze și să selecteze melodii grecești din anii 1940, 1950, 1960. Primul album, lansat în 2007, a fost o revelație în piața muzicală din Grecia, atât din punct de vedere al conceptului, cât și pentru vânzările realizate. Albumul a fost lansat și în Turcia și Danemarca, de către EMI și a putut fi ascultat la marile posture de radio din toată Europa. A avut recenzii în presa internațională, atât în cea de nișă (Folk Roots, Songlines), cât și în cea mainstream (The Guardian).

http://youtu.be/l2uLYFbDI00

imam_baildi_afisa_2013_03_01

Despre Cristian China-Birta

Singurul context în care nu o să ascult rock o să fie când sunt mort. Dar şi atunci cred că negociez cu sfinţii să iau nişte viniluri cu mine :D

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*