Prima pagină » Văru' Jazz » Concertele Jazz Night Out debutează pe 24 martie cu Joshua Redman Trio

Concertele Jazz Night Out debutează pe 24 martie cu Joshua Redman Trio

Joshua Redman Trio deschide pe 24 martie seria concertelor Jazz Night Out 2016, organizate de Twin Arts. Titratul saxofonist va concerta în premieră în țara noastră, alături de  Joe Sanders la contrabas și bateristul Gregory Hutchinson. După ce a împărțit scenele lumii cu Stevie Wonder, Chick Corea, The Rolling Stones, Herbie Hancock, Quincy Jones, sau B.B. King,  Joshua Redman se pregătește de prima sa întâlnire cu publicul din România.

Luna mai îl readuce în București pe iubitul artist tunisian Anouar Brahem. Quartetul său va concerta pe 12 mai la Jazz Night Out în cadrul turneului de promovare al discului Souvenance, în formula Anouar Brahem (oud), Franҫois Couturier (pian), Klaus Gesing (clarinet) și Björn Meyer (bas). Anouar Brahem este cel care a făcut faimos în întreaga lume oud-ul, un instrument pe care l-a transformat într-unul de referință pentru muzică arabă.

Pe 30 iunie Omar Sosa Quarteto Afro Cubano schimbă registrul cu un show în care ritmul și pasiunea fac regula. De 7 ori nominalizat la Grammy, pianistul cubanez va susține primul său concert în București alături de Leandro Saint-Hill (saxofon și flaut), Childo Tomas (voce și bas) și Ernesto Simson (tobe). Rădăcinile africane ale muzicii cubaneze își găsesc drumul firesc în compozițiile lui Omar Sosa, originalitatea cu care le îmbină fiind punctul său forte.

Chiar dacă toamna este un pic mai departe, nu putem să omitem vestea revenirii în București a doi muzicieni foarte diferiți, dar care au cel puţin un lucru în comun: concertele sold out la Jazz Night Out 2014. Dhafer Youssef și Victor Wooten se reîntorc cu noi proiecte pe scena Sălii Radio.

Pe 27 octombrie Dhafer Youssef, tunisianul a cărui voce se spune că ar putea opri războaie va susține al doilea concert la Jazz Night Out. La fel ca Anouar Brahem, Youssef aduce în prim planul muzicii sale același instrument arhaic, oud-ul. Un concert în care cei care iubesc etno jazz-ul și world music vor păși din nou în lumea de poveste a acestui artist mag.

Pe 10 noiembrie The Victor Wooten Band feat. Dennis Chambers & Bob Franceschini promit un show electrizant. Wooten, maestrul incontestabil al chitarei bas are în palmares nu mai puțin de 5 premii Grammy și a cântat cu artiști precum Prince, Chick Corea, Bela Fleck, The Dave Matthews Band, Branford Marsalis, Mike Stern. La Jazz Night Out va fi însoțit de alți doi muzicieni de calibru, bateristul Dennis Chambers și saxofonistul Bob Franceschini.

Creată de Twin Arts, seria de concerte Jazz Night Out prezintă pe scenele din România cei mai bine cotați artiști internaționali de jazz ai momentului.

Poster Joshua Redman

Despre Alexandru Ion

Cred că muzica e cea care ne aduce aminte că trăim și ne ajută să ne descoperim adevăratele emoții. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*