Prima pagină » Știri » Cristi Gram părăseşte Phoenix pentru Pasărea Rock

Cristi Gram părăseşte Phoenix pentru Pasărea Rock

Cristi Gram, chitaristul trupei Phoenix, va părăsi formaţia condusă de Nicu Covaci, urmând ca de acum să se alăture celor de la Pasărea Rock, adică Ovidiu Lipan Ţăndărică, Josef Kappl şi Mircea Baniciu, ceilalţi trei componenţi ai perioadei de glorie Phoenix.

Comunicatul oficial, de altfel destul de tranşant cu situaţia şi în stilul cunoscut al lui Nicu Covaci, nescăpând şansa de a tensiona o stare de fapt şi aşa tensionată, mai informează că nici Bogdan Bradu nu mai face parte din componenţa Phoenix, acesta alegând să se ocupe, cel puţin pe moment, de un proiect ce include opera.

Incepând cu această săptămână pasărea Phoenix își va continua zborul fără Cristi Gram. Decizia sa de a colabora cu formația Pasărea Rock la inițiativa foștilor colegi îl face, din punctul de vedere al liderului Nicu Covaci, incompatibil cu formația Phoenix.

De asemenea, Bogdan Bradu a decis la finalul anului trecut să părăsească muzica rock și sa se întoarcă la prima și ”marea” lui dragoste – opera. A fost un pas pe care l-a făcut într-un mod corect față de colegii de formație, fără a-i pune în dificultate printr-o eventuală surpriză neplăcută.

Resursele sale sunt folosite la această oră integral pentru finalizarea unui proiect personal despre care credem (și sperăm !) și noi că îi va facilita această întoarcere și îi va asigura un loc printre muzicienii apreciați ai genului, pe care atât de mult îl merită !

Formația Phoenix va merge mai departe într-o componență de calitate, din care nu vor lipsi Dzidek Marcinkiewicz și Volker Vaessen, Ionuț Micu, Cristina Kiseleff, precum și alți muzicieni apreciați atât din România cât și din străinătate. Nicu Covaci are resursele pentru a realiza ceea ce, de fapt, l-a consacrat : muzica, și dorința de a rămâne indiferent la alte aspecte exterioare.

Cine e pe scenă alături de el este Phoenix, chiar dacă se implică în alte proiecte personale, atât timp cât și-o doresc, dar și atât timp cât nu devin parte în alte compromisuri. Membrii vechi și noi ai formației se află așadar în studio pentru a înregistra câteva materiale noi care vor fi prezentate la momentul potrivit.

Informații despre următoarele proiecte vor fi lansate în viitorul apropiat prin intermediul blogului personal al lui Nicu Covaci ( la adresa nicucovaci.wordpress.com).

Adresăm o mulțumire tuturor celor care cred în zborul păsării Phoenix !

Despre Bogdan-Liviu Constantinescu

Eu sunt cea mai iubită trupă de heavy-metal din țară. Vă pot confirma asta cei patru colegi de scenă din alcătuirea mea. Să fie rock!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*