Prima pagină » Cronică de concert » „Femeie frumoasă” a.k.a concert pentru suflet de 8 Martie

„Femeie frumoasă” a.k.a concert pentru suflet de 8 Martie

18 Decembrie 2015, Sala Eliad a Centrului Cultural Casa Artelor Sector 3. Atunci și acolo a început „totul” și când spun acest lucru mă refer la trezirea și înfrumusețarea sufletului, prin sunet de chitară și nai, dar și voci ce-ți bucură auzul.

Atunci am fost pentru prima dată la un concert susținut de Make și abia așteptam să repet experiența. Nu pot spune că am așteptat prea mult pentru că același „al vostru Make” mi-a făcut cadou de Ziua Internațională a Femeii o invitație pe care nu am putut să o refuz.

Pe 8 Martie, am petrecut alături de bloggeri cunoscuți, dar și jurnaliști o seară foarte frumoasă și… muzicală. Probabil vă întrebați de ce am scris „bloggeri/jurnaliști”, având în vedere că era un eveniment dedicat doamnelor și domnișoarelor. Ei bine, simpaticul Make și-a invitat câțiva prieteni care au venit să îi fie alături.

Seara a început cu expoziția „Vârstele tinereții” a stimatei doamne Medi Wechsler Dinu, soţia poetului suprarealist Ştefan Roll, ce are nici mai mult, nici mai puțin de 107, vârstă la care încă pictează și îi bucură pe cei din jur cu energia și bunadispoziție.

A fost o plăcere să descopăr o părticică din povestea Casei Eliad, construită în anul 1789, care a găzduit de-a lungul timpului Facultatea de Medicină a Comunităţii Evreieşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Casa Raională de Cultură şi, din 1975, a devenit Casa de Cultură a Sectorului 3.

Directorul fondator al Casei de Cultură, doamna Alice Barb ne-a împărtășit din istoria casei, din eforturile depuse pentru ca această casă să arate atât de elegant și să fie pregătită pentru a găzdui o mulțime de evenimente culturale. Ne-a făcut însă și o dezvăluire, și anume, că pregătește o nouă sală de spectacole, dedicată unui mare compozitor de muzică clasică. Nu vă dezvălui mai multe pentru că este un proiect-secret pe care îl vom descoperi la momentul potrivit.

Pe Make și colegul său Cristi Mihai i-am apreciat încă de la prima audiție, dar m-am bucurat foarte mult să o descopăr pe Alina Manole, un om cu simțul umorului, dar mai ales, cu o voce la fel de frumoasă precum sufletul și chipul.

Ce să mai, a fost o zi de 8 Martie pe sufletul meu, care s-a încheiat cu un pahar de vin roșu, zâmbete, flori și multă voie bună, atmosfera fiind întreținută în mare parte de Make și ale lui „glumele mai șturlubatice”.

Pe final, vreau să vă povestesc câte ceva despre o campanie interesantă. Mai exact, este vorba de campania de crowdfunding pentru viitorul album al domnului solist-vocal-doctor-in-chimie-si-cercetator, Marius Matache, un fel de lucrare de licență pe care nu o poate lua decât cu 10. Chiar el spune despre acest album că „ în sine va fi o surpriză chiar și pentru cei care mă cunosc, mai ales din punctul de vedere al sound-ului. Este o poveste cu 11 capitole, care se deschide La un han și se încheie pe linia ferată, cu trenul care pleacă, dar lasă deschisă povestea pentru o continuare, cu două piese cu ploaie, cu două piese lirice, toate situate diametral opus față de piesa centrală, Alchimistul. Așadar, să îl ajutăm pe artistu` Make să ia nota maximă la licența muzicală.

Despre alexandraduica

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*