Prima pagină » Fratele Folk » Festivalul Întregalde Folk aniversează 25 de ani de la evenimentele din Piața Universității

Festivalul Întregalde Folk aniversează 25 de ani de la evenimentele din Piața Universității

Afi  Întregalde Folk 2015

Cea de-a treia ediție a Festivalului Întregalde Folk va celebra, anul acesta, nu doar cultura folk, ci și împlinirea a 25 de ani de la evenimentele din Piata Universității, la care o parte din organizatori și artiști au participat personal. Festivalul va avea loc intre 8 si 12 iulie 2015, în satul Ivăniș, comuna Întregalde, județul Alba.

Noutatea acestei ediții constă în organizarea unei seri speciale care va fi dedicată evenimentelor din Piața Universității din 1990. Organizatorul festivalului, Stelian Maria, a luat parte personal la aceste evenimente înainte de a emigra în Suedia, unde a pus bazele acestui festival.

Stelian Maria, Vlad Galis și Dr. Barbi, care au fost împreună în balconul Universității în timpul “golaniadei”, vor susține pe 9 iulie, de la ora 22:00, recitalul live unplugged “Remember -Piata Universității – 25 de Ani – EROII NU MOR NICIODATĂ!”. Artiștii vor readuce publicului cântecele “huliganilor” care au răsunat în ”tribuna democrației” în acea perioadă, înainte ca manifestația anticomunistă să fie oprită brutal de politicienii acelor vremuri. Ediția de anul acesta este dedicată victimelor Pieței Universității 1990. Vor vorbi prin vocile noastre, sunt 25 de ani de-atunci”, declară Stelian Maria.

Ca și până acum, Întregalde Folk 2015 încurajează arta și turismul rural în regiunea Întregalde, o zonă locuită a munților Apuseni în care natura a fost păstrată aproape intactă. ”Această tabără a menestrelilor a reușit în doar două ediții să reașeze un mic sat, aproape părăsit, pe harta României și a Europei. Sperăm să redăm zonei oamenii pe care îi merită”, spune Stelian Maria.

Corturile, artiștii din România și din afara ei, mâncarea la cazan, plăcintele coapte la foc de lemn, drumețiile după ciuperci, fructe de pădure și plante medicinale, jocurile pentru copii și focurile de tabără vor fi prezente la Întregalde Folk, ca în fiecare an. Nu vor lipsi nici concertele de folk, jazz și blues, nici concursul de interpretare pentru începători și avansați.

Concertele din acest an vor fi susținute de:  Glenn Silverious John (Pakistan), Emeric Imre, Raluca Cismaru, Daniel Făt, Oana Dragomir, Felicia Pop, Nelu Pitic cu Daniel Julean și ”Trupa de serviciu”, Adi Mitescu, Daniel Oprița și Puiu Bretoiu, Denisa Moga, Ștefan Rareș Capătă, Cristi Bordaș și Laura Gaspar, Barock Group, Vlad Galis, Dr. Barbi, Stelian Maria, Flaviu Tuliciu, New Levites, Nicu Zotta, Cătălin Ungureanu, Tituș Constantin, Cătălin Stepa, Adi Beznă și Florin Thomits.

Despre Alexandru Ion

Cred că muzica e cea care ne aduce aminte că trăim și ne ajută să ne descoperim adevăratele emoții. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*