Prima pagină » Știri » iNSANLAR va cânta în Club Control pe 19 februarie

iNSANLAR va cânta în Club Control pe 19 februarie

red_bull

Absolvenții Red Bull Music Academy, alături de amatorii de petreceri se vor reuni vineri, pe 19 februarie la Club Control (C-tin Mille nr. 4, București) pentru o seară cu accente levantine în compania turcilor de la iNSANLAR, a românilor gone international Khidja și a lui Dragoș Rusu.

Înainte de concertul iNSANLAR, cei prezenți vor lua parte la un rendezvous muzical, jam session de explorare și exploatare a sunetelor, la care sunt așteptați pasionații de muzică, hardware și colaborări cu potențial creativ exploziv. Mai multe detalii aici: http://goo.gl/QnQsXD.

Salonul de biliard găzduit de Palatul Oteteleșeanu (London Club, Str. Biserica Amzei 21-23, București) va fi transformat de la 12:00 la 20:00 într-un studio de muzică utilat cu sintetizatoare de ultimă generație și scule din trecut – alte sintetizatoare, drum machines, sequencere și altele. Echipamentele noi sunt furnizate de DjSuperStore, în timp ce cele vintage fac parte din colecțiile personale ale unor artiști bucureșteni.

De la ora 18:00, artistul turc Bariș K va susține o prezentare despre muzicile care îl pasionează și despre experiența lui la Red Bull Music Academy, întâlnire moderată de Dragoș Rusu. Apoi va urma mult-așteptata întâlnire din Club Control de la ora 23:00, pentru un party care va umple ringul de dans cu fiori de plăcere.

iNSANLAR e o trupă înființată în Istanbul la sfârșitul lui 2010 de muzicienii Cem Yıldız, Barış K, Hogır, Alican Tezer, Dr. Sinan Tansal, Müslüm Döner, Bahar Sarah, Mini Bashekim și frații Ayyuka. iNSANLAR se remarcă printre proiectele electro-orientale ale lui Barış K. (al cărui prenume se traduce prin “pace”), mai cunoscut publicului român după petrecerea “Confessions of a Turkoholic” din 2014.

Primul release al iNSANLAR, “Kime Ne”, un jam session live pe baze tradiționale inspirate din sunetele Anatoliei, a fost remixat nu o dată, ci de două ori de Ricardo Villalobos, punând ritmurile turcești pe harta iubitorilor de muzică electronică cu accente etnice.

Red Bull Music Academy este o instituție globală dedicată schimburilor creative prin muzică. Din 1998 încoace, RBMA aduce laolaltă în fiecare an, în orașe din toată lumea, producători, vocaliști, creatori de beat, instrumentiști și DJ-i atent selectați din piscina de talente în care ne scăldăm. Ei participă la workshopuri, performance-uri și discuții amețitoare cu pionieri ai lumii muzicii care includ sesiuni extinse în studiouri cu tehnică de ultimă oră.

Academia din acest an e o adevărată oază de libertate muzicală: salon filosofic, master class colaborativ și jam session funkadelic la un loc, presărate cu momentele revelatorii pe care le încurajează o astfel de combinație. În 2016, entuziasmul se mută la Montreal pentru cea de-a doua prezență a Academiei în Canada.

Despre Alexandru Ion

Cred că muzica e cea care ne aduce aminte că trăim și ne ajută să ne descoperim adevăratele emoții. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*