Prima pagină » Ziua cu rock » Johnny Winter nu se mai află printre noi

Johnny Winter nu se mai află printre noi

Există eroi ai instrumentului cu şase corzi…şi există oameni ca Johnny Winter.

Este inutil să mă apuc să spun ce a însemnat Johnny Winter pentru muzică şi, mai ales, ce a însemnat Johnny Winter pentru blues. Pot aminti în treacăt că este cel care a produs trei albume pentru Muddy Waters şi toate au fost recompensate cu un Grammy, pe vremea când premiul respectiv se dădea pentru merite şi valoare muzicală. În 1988 a intrat în Blues Hall Of Fame, loc în care nu intră chiar oricine, existând suficienţi muzicieni al căror nume nu se regăseşte acolo. Rolling Stones l-a aşezat pe poziţia 63 a topului celor mai buni 100 de chitarişti ai istoriei, din 2003.

Johnny Winter nu mai este. Se pregătea să lanseze un nou album de studio pe 2 septembrie. Pe album urmau să fie regăsite nume ca Eric Clapton, Billy Gibbons, Dr. John, Joe Bonamassa sau Joe Perry. Era în turneu, şi a murit la Zurich, în Elveţia, simţindu-se dintr-o dată foarte rău şi slăbit. Avea 70 de ani.

Este ziua în care blues-ul se zguduie din temelii, suferind o pierdere care nu poate fi acoperită.

Să te odihneşti în pace, Johnny Winter!

Despre Bogdan-Liviu Constantinescu

Eu sunt cea mai iubită trupă de heavy-metal din țară. Vă pot confirma asta cei patru colegi de scenă din alcătuirea mea. Să fie rock!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*