Prima pagină » Cronică de album » Judas Priest – Redeemer of Souls. Cu tristeţea inclusă precum TVA

Judas Priest – Redeemer of Souls. Cu tristeţea inclusă precum TVA

Scriu aceste rânduri cu tristeţe. Pentru că Judas Priest a fost trupa care m-a aruncat pentru vecie în metal. Le-am ascultat toate albumele cu sfinţenie. Mă rog, cele de până la Painkiller, inclusiv. Căci din acel moment trupa mi-a dat cu virgulă. Rău. Tocmai de aceea am aşteptat ultima lor prestaţie, Redeemer of Souls cu mare nerăbdare. Mai bine făceam altceva în loc…

Am ascultat de trei ori albumul. Prima dată cu interes, repede transformat în mirare. A doua oară cu nedăbdare, dar o nerăbdare pe sistemul „hai să se termine odată„. Iar a treia oară cu tristeţe, acea tristeţe „doar atât, măh?„, gen.

Impresia mea despre acest album este că Judaşii au fost ca un şcolar, care a fost obligat să îşi facă temele. Fără să vrea, fără să îi placă, abia aşteptând să termine. Ca apoi să poată merge să facă altceva. Numai că, vedeţi voi, în cazul Judas Priest nu mai există „să facă altceva”. Trupa fix asta ar trebui să facă: să cânte.

Sigur, tristeţea mea legată de Redeemer of Souls trebuie pusă într-un sistem de referinţă. Iar sistemul dereferinţă este unul singur: Judas Priest. Pentru că raportat la ce înseamnă Judas Priest albumul este teribil de slab. Iar raportat la rock, în general, este unul de duzină.

Este pentru prima dată când simt diavolul că îmi şopteşte la ureche „dar ce ar fi dacă Judas ar pune punct?„. Şi aproape că îmi doresc asta, zău…

Despre Cristian China-Birta

Singurul context în care nu o să ascult rock o să fie când sunt mort. Dar şi atunci cred că negociez cu sfinţii să iau nişte viniluri cu mine :D

One comment

  1. Priest e trupa mea de suflet . Ascult rock din anii 80 , multe trupe facand parte din discografia mea … dar taticii heavy-metal raman pentru mine Judas Priest !
    Imi permit sa emit aici parerea mea umila de fan Priest si sa spun ca albumul Painkiller a insemnat o cotitura in muzica si stilul Priest , recenziile majoritatii fanilor fiind ca era cel mai bun album al lor dupa Defenders of the faith . Dupa plecarea lui Halford , Judas Priest intra intr-un moment mai putin apreciat , asa cum au trecut si Iron Maiden dupa plecarea lui Dickinson . Astfel , priestanii intra intr-un moment de lipsa de inspiratie si vigoare muzicala care abia la revenirea lui Rob Halford incepe sa se risipeasca .
    Apar doua noi albume , Angel of retribution si Nostradamus care ajung pe alocuri sa atinga valoarea pieselor marca Judas Priest , cateva tururi mondiale si un … Epitaph !
    Dupa 6 ani de pauza creativa , Priest rtevine in forta cu un album nou-nout , Reedemer of Souls care practic cinsteste toata creatia Judas Priest de pana acum . Majoritatea recenziilor sunt pozitive , fanii fiind de-a dreptul incantati !
    Eu unul sunt impresionant de acest album cu un sound clasic Judas Priest , pe care l-am ascultat de zeci de ori . Descopar cu fiecare noua ascultare un riff nou sau o noua inflexiune vocala a lui Rob . Ce sa mai zic … iubesc Judas Priest , iubesc Reedemer of souls ! Parerea mea …

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*