Prima pagină » Ziua cu rock » La Mulți Ani, Mick Fleetwood!

La Mulți Ani, Mick Fleetwood!

Fleetwood Mac este o trupă imensă. Sau a fost. Un dinozaur care de la un moment dat a simțit că picioarele de lut nu rezistă pe ceea ce se crease până atunci și a fugit repede acolo unde șubrezimea oaselor muzicale se plia mai bine pe solul moale al drumului ales.

Pe scurt, Fleetwood Mac, pentru mine, a existat atâta vreme cât acolo a existat Peter Green. Un instrumentist de geniu, un suflet aparte, o personalitate care cu greu se poate întâlni. Peter Green care a plecat, distrus sufletește, moral și psihic de foamea de bani și de dorința insațiabilă de parvenitism muzical. Blues-ul nu a mai fost vreodată ceea ce era. Desigur, nu a mai fost nici ceea ce putea să fie cu el activând pe scenă.

Foamea de bani și parvenitismul muzical poartă, ambele, același nume.

Mick Fleetwood. Dacă vreți, Michael John Kells Fleetwood. Membru fondator al formației. Născut pe 24 iunie 1947. Om care, este adevărat, după ce s-a șters pe picioare cu un geniu, a dus trupa între cele mai cunoscute nume ale rock-ului, pentru a împlini un destin care spune că societatea nu acceptă derapaje de la strictele reguli ale suficienței.

La Mulți Ani, Mick Fleetwood!

Și, desigur, un Fleetwood Mac cu geniul.

Despre Bogdan-Liviu Constantinescu

Eu sunt cea mai iubită trupă de heavy-metal din țară. Vă pot confirma asta cei patru colegi de scenă din alcătuirea mea. Să fie rock!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*