Prima pagină » Fratele Folk » Licee din sectorul 3 devin scene pentru tineri folkiști

Licee din sectorul 3 devin scene pentru tineri folkiști

Trei licee de marcă ale municipiului București vor găzdui în luna noiembrie a. c. o serie de spectacole – concurs, în care cei mai talentați tineri artiști din liceele sectorului 3, vor avea ocazia să își demonstreze calitățile interpretative și componistice. Astfel, sălile de festivități din Colegiul Național “Matei Basarab, Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuzași Școala Superioară Comercială “Nicolae Kretzulescu vor găzdui oportunități pentru debutul artistic sau chiar trecerea de la pasiune la scena adevărată pentru liceeni pasionați de chitară și muzica cu mesaj.

liceeSeria de spectacole poartă titlul generic Să dăm folk liceelor! și sunt organizate în cadrul proiectului InformART – educație culturală informală pentru publicul de mâine, declarat câștigător în urma selecției de proiecte organizată în anul 2018 și finanțat cu fonduri publice nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 3 și implementat de Asociația Folkul Acasă În Realitate.

Cei mai buni concurenți, desemnați în urma spectacolelor – concurs din cele trei licee, vor evolua în cadrul Galei Finale a proiectului, organizată în perioada 27-28 noiembrie 2018, într-o locație ce urmează a fi anunțată cât de curând. Alături de tinerii artiști, în cadrul acestei serii de evenimente, vor susține recitaluri și artiști folk consacrați precum Marius Matache, Teddy Tudoroiu sau Cristi Corcioveanu.

Proiectul InformART vizează crearea cadrului educațional informal care, transpus într-o o serie de acțiuni educaționale și culturale, să contribuie la îmbunătățirea percepției publicului din sectorul 3, în special a publicului tânăr, față de elemente ale culturii românești precum muzica folk.

Despre Matache Marius

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*