Prima pagină » Știri » Mastering The Music Business – prima conferință internațională dedicată industriei muzicale din România

Mastering The Music Business – prima conferință internațională dedicată industriei muzicale din România

Cum lumea muzicală din România a luat amploare în ultimii ani, compania Star Management, în colaborare cu ARCUB, organizează Mastering The Music Business (MMB), prima conferință internațională dedicată exclusiv industriei muzicale autohtone. Conferința va avea loc pe 16 și 17 februarie 2016 în incinta Hanului Gabroveni din București.

Pentru prima dată în Romania, personalități din industria muzicală și industrii conexe vin să-și împărtășească experiența și să-și povestească proiectele de succes, alături de specialiști de renume din industria internațională. Participanți și invitați, public și speakeri au acum ocazia să facă schimb de idei sub același acoperiș.

Până în acest moment au confirmat prezența o serie de speakeri internaționali:

FRANK HESSING (GERMANIA) – Fondator al rețelei internaționale de consultanță în music business MusiConsult, rețea care acordă consultanță de business & servicii juridice pentru industria muzicală. Lucrează cu artiști ca Steve Vai, Sepultura sau companii ca SONY MUSIC și Eagle ROCK Entertainment.

GÖTZ SCHNEIDER-ROTHAART  (GERMANIA) –  Avocat. Expert certificat in legislatie de copyright si media. Reprezinta la nivel național și international persoane și companii cu activitate în industrii creative ca: muzicala, de film, publicitate, fotografie, comerț online și mărci comerciale etc. Este trainer pentru avocati pe domeniul copyright si legislatie media si este lector al Universitatii din Mainz in cadrul LL.M. Media Law Master Course.

THORSTEN “TODDIE” FREESE (GERMANIA) – Director general și Director International Distribution la Believe Digital Germany, unul dintre cei mai mari agregatori digitali, cu distribuție în toate principalele magazinele online de muzica: iTunes, Amazon, Deezer, Spotify etc, platforme de streaming video: YouTube, Dailymotion și rețele mobile: Vodafone și Orange.

DENIS FLORENT (FRANTA) – Strateg de radio și speaker internațional, Denis a creat cu succes modele de programming și marketing pentru formate de radio diverse – CHR, HOT AC, Dance, Music & News.

Din România, invitații care au confirmat până în acest moment sunt:

BOGDAN NAUMOVICI – unul dintre cei mai cunoscuți publicitari români, fondator al agenției 23 Communication Ideas.

CRISTINA BĂZĂVAN – Jurnalist și blogger. A fost unul dintre oamenii cheie ai revistei Tabu, al cărei redactor șef a fost timp de 6 ani. A făcut parte din echipa care a creat brandul Europa FM și din echipa care a formatat și rebranduit Radio 21 la sfârșitul anilor ‘90. Susține anual un curs de branding personal pentru actori, la TIFF, în cadrul proiectului “10 pentru film” și a creat strategii de comunicare pentru oameni de muzică, actori și regizori români.

CRISTIAN CHINA BIRTA – Este blogger și antreprenor online. Din 2013 este implicat în Kooperativa.ro, care înseamnă proiecte de nișă reunite sub umbrela de brand Kooperativa 2.0. A ținut peste 50 de cursuri de social media la solicitarea companiilor și agențiilor, fiind speaker la mai mult de 100 de evenimente în care subiectul principal a fost social media și comunicarea.

IRINA CARAIVAN – Fondator al platformei de crowdfunding Wearehere.ro, dedicată proiectelor creative și educative.

MARIA VOICAN – Avocat. Are o experiență de 15 ani în domeniul proprietății intelectuale (PI), cu practică predilectă în zona drepturilor de autor și conexe. Acum studiază Copyright la King’s College la Londra. Maria este alumn WIPO (World Intellectual Property Organization), are diplomă de Master în Intellectual Property Law de la Universitatea din Torino și Academia WIPO, a urmat o sumă de cursuri de specialitate, dar și alte studii postuniversitare. Este un trainer IP cu experiență și se implică în diverse proiecte de PI.

ROBERT GRAUR – Fondatorul DJSuperstore, singurul magazin dedicat DJ-ilor din România, unde poți găsi cele mai importante branduri de echipamente de DJ și de producție muzicală. Pe lângă vânzarea și închirierea echipamentelor de DJ, Robert este implicat și în diverse proiecte de training pentru DJ și susține creșterea standardelor din industrie.

SERGIU BIRIS – Creatorul Trilulilu.ro (2007) și Zonga (2012).

VLAD IRIMIA – Cunoscut publicului larg drept Tataee, este rapper și producător muzical român. Este unul din fondatorii formației românești de muzică hip hop, B.U.G. Mafia.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Rock FM, InfoMusic.ro, Bestmusic.ro, Metalhead.ro, Kooperativa 2.0. Pentru înscrieri și alte informații intrați pe www.masteringthemusicbusiness.ro 

mmb-small-2

Despre Alexandru Ion

Cred că muzica e cea care ne aduce aminte că trăim și ne ajută să ne descoperim adevăratele emoții. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*