Prima pagină » Bunicu' Blues » Muddy Waters și Gary Moore: azi este BLUES

Muddy Waters și Gary Moore: azi este BLUES

Divinitatea a decis ca ziua asta de 4 aprilie să fie legată indisolubil de blues. Și mă refer atât la dezvoltarea sa, cât și la oamenii care l-au dus apoi mai departe. Genul ăsta muzical, știți deja, face parte din mine și nu știu cum ar fi fără el. Dar să vedem despre ce este vorba.

Pe 4 aprilie 1913 se năștea Muddy Waters sau, dacă vreți neapărat, McKinley Morganfield. Tatăl blues-ului de Chicago, așa cum i se mai spune, a făcut ce-a făcut și și-a lăsat moștenirea pe tot ce înseamnă acest gen muzical. Fără el, multe dintre deliciile muzicale pe care le-am avut de-a lungul timpului nu ar fi existat. Muddy Waters ne-a părăsit în 1983 și a trebuit să ne împăcăm cu asta.

Tot pe 4 aprilie, dar în 1952, se năștea Gary Moore sau, dacă din nou vreți asta, Robert William Gary Moore. După ce-a pus umărul la transformarea numelor de Skid Row și Thin Lizzy în legende, Gary Moore a avut o carieră solo legată de blues, pe care l-a interpretat într-o manieră proprie, cu o sonoritate pe care azi încearcă să o redea Joe Bonamassa. Nu se mai află printre noi din 2011, lăsându-ne doar mulțumirea că la plecare măcar nu a suferit.

Așa că azi ne aducem puțin aminte de ei și ascultăm niște blues. Care este.

Despre Bogdan-Liviu Constantinescu

Eu sunt cea mai iubită trupă de heavy-metal din țară. Vă pot confirma asta cei patru colegi de scenă din alcătuirea mea. Să fie rock!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*