Prima pagină » Știri » Rock-ul, pe moarte în România?

Rock-ul, pe moarte în România?

Cei de la Vice.com își încep după cum vedeți materialul pe care am decis să vi-l supunem atenției. Desigur, acesta naște discuții și idei interminabile, este scris dintr-un anume punct de vedere, este subiectiv și în unele locuri poate intenționat să fie mai rău decât trebuie…însă sunt curios cum îl percepeți voi. Din punctul meu de vedere…ascunde câteva adevăruri care dor.

Aștept să discutăm. Desigur, dacă vreți.

Îmi dau seama că majoritatea n-o să citească decât titlul şi o să trântească la comentarii o „muie“ sau o replică ieftină despre manele, dar eu mi-l asum ca rocker. Hai, chiar ca metalist. Nu văd niciun viitor peste vreo zece sau 20 de ani, pentru acest gen muzical şi pentru cultura formată în jurul lui pe plaiurile dâmboviţene. Mai jos am enumerat câteva motive pentru care cred că va trebui la un moment dat să ne resemnăm toţi c-a ajuns ceva anacronic.

Despre Bogdan-Liviu Constantinescu

Eu sunt cea mai iubită trupă de heavy-metal din țară. Vă pot confirma asta cei patru colegi de scenă din alcătuirea mea. Să fie rock!

7 comments

  1. singuru adevar pe care il ascunde este ca autorul este un rocalar obosit, care se declara metalar.

    Sare intentionat peste existenta PH-ului, cel mai metal club de la noi. Pe langa asta mai ai niste bodegi in care se asculta metal: harley cu rocu lui, mes amisu, chit ca are 2X2 si 3 mese. La Radio mai poti asculta un rock.
    Dar, daca tu vrei sa mergi numa in Bordelo si nu stii ce alibi sa iti creezi zici ca rocu a murit, d-aia nu mai asculti tu

    • Nu că alea ar fi singurele. Bine, ideea ta este acreditată de faptul că el scrie de Ageless ca și cum ar mai exista, iar clubul ăla s-a închis de multe luni de zile, dacă n-o fi trecut chiar mai bine de un an, că nu mai sunt sigur. Așa că există șansa să nu iasă prea des din casă.

  2. Rock-ul nu va muri niciodata. Pentru ca au existat, exista,și vor exista trupe care fac și muzică. Nostalgia chefurilor vechi, cu pleata până la fund și la bustul gol o vom avea toți ăștia mai „bătrâni”. Noi roackerii din Barock Petroșani avem o vorbă: Roackerul nu moare niciodată, el își trăiește toată viața lui. Și dacă roackerul nu moare… nu moare nici rock-ul.

  3. Măh, asta cu rockul moare e ca aia cu presa moare. Toţi îi cântă de loc de verdeaţă, dar uite că presa e aproape vie. Asta ne face pe noi, cei care mai ascultam rock, un fel de zombie sau ceva. Nu mi-a plăcut materialul de pe vice. Dar l-am citit pentru ca l-ai recomandat. Dai o bere pentru asta 😀

  4. Rockul nu are cum sa moara…. este o stare, un sentiment. Unii ar spune ca nu sunt multi cei care il apreciaza, ca nu avem trupe rock adevarate pe aceste plaiuri ( cu toate ca nu sunt deacord), sau asa cum am mai auzit, este o muzica ascultata de satanisti, violatori… si tot ce e mai rau pe lumea asta. Dar am cunoscut mult prea multi rockeri care erau mai oameni decat cei care merg zi de zi la biserica si tin post. Si chiar daca sunt mai greu de abordat, sau par mai periculosi si sunt evitati si judecati pe strada, iti sar intotdeauna in ajutor, sunt gata sa iti intinda o mana, si de cele mai multe ori sunt foarte sensibili… cam ca o bomboana tare cu un miez moale si dulce. Poate nu avem de unde alege prea multe trupe rock autohtone, dar cu siguranta avem de unde din afara. Si spre surprinderea mea ( o surpriza placuta) sunt din ce in ce mai multi liceeni care descopera rockul. Rockerita eu insa-mi, am cam intampinat greutati in a gasii hainele si accesoriile pe care le voiam,( o dovada a faptului ca la noi aceasta gama de oameni sunt ignorati, sau se incearca acest lucru.. ca poate ,poate or disparea :)))), asa ca m-am decis sa deschid eu insami un magazin pentru rockerii de pretutindeni… momentan sunt doar pe facebook, ( https://www.facebook.com/besteampunk?notif_t=page_new_likes ) dar dupa cum merg lucrurile la anul imi propun sa deschid si un magazin fizic. De ce? Pentru ca am descoperit foarte multi oamenii cu aceleasi pasiuni si gusturi. Incercam sa tinem preturile mici pentru ca stiu cum e ( nu toata lumea e plina de bani si am intalnit destui rockeri in aceasta situatie). Ma gandesc si sper ca daca ne mentinem pe pozitii, si suntem in continuare sinceri cu ceea ce suntem, nu avem cum sa disparem. Seara buna va doresc, sper ca nu v-am plictisit si…. ROCK ON

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*