Prima pagină » Fratele Folk » „Să ierți”, al patrulea album al Zoiei Alecu se lansează pe 14 mai

„Să ierți”, al patrulea album al Zoiei Alecu se lansează pe 14 mai

Au trecut 42 de ani de când  Zoia Alecu și-a făcut debutul pe scena muzicii românești; 20 dintre acești și i-a petrecut cântând rock, alături de Sfinx Experience. Folkul rămâne, însă, marea dragoste a artistei, iar acum, la patru decenii distanță de la momentul înfăptuirii acestei iubiri, Zoia își lansează cel de-al patrulea album.

Intitulat „Să ierți„, albumul este semnat, ca și precedentele, în exclusivitate de Zoia: muzică, versuri și aranjamente vocale, și urmează să fie lansat pe 14 mai, de la ora 19:30, la „Mia Musica„.

Laitmotivul albumului este iertarea. „Sună biblic, dar nu e o poruncă, vreau să înţeleagă bine toată lumea, este un îndemn. Să ierţi este drumul către pacea interioară, este drumul către lumina interioară, este drumul cel mai scurt către acea iubire dumnezeiască, iubire necondiţionată. Nu poţi să iubeşti fără să ierţi. Ura este cel mai mare consumator de oxigen. Te sufoci în propria-ţi ură şi nemernicie. Nu are rost să urăşti, nu există prostie mai mare ca asta”, susţine Zoia Alecu.

Un album rotund, în care am căutat sonorități noi. Sunetele trebuie să fie în pas cu vremea, pentru că de la un an la altul sunt linii noi, alte tendințe. În clipa în care nu ții pasul cu vremea te plafonezi, lumea începe să te uite sau rămâi cu un public foarte restrâns care te place așa cum erai tu pe vremuri și care nu e interesat de ceva nou“, dezvăluie artista.

Nu există interes pentru cultură. Este un lucru dureros. Mă doare sufletul să văd şi că muzica folk a ajuns nu Cenuşăreasă, ci servitoarea care trebuie să intre pe uşa din spate şi să nu stea mult, că deranjează. Asta mă deranjează. Câtă vreme mai pot cânta şi mă mai duce mintea să compun şi să scriu nu o să tac, pentru că nu pot să accept ca lucrurile să meargă aşa. Atât cât pot eu. Ştiu că nu se face primăvară cu o floare. Dar cine ştie, poate lângă floarea mea se mai aşază şi alte flori. Mai chemăm nişte albine şi le polenizează şi cine ştie ce mai iese. Vom vedea!”, mărturiseşte Zoia Alecu.

Primele trei albume ale artistei se intitulează „Vino aici„, „Cărări de maci” și „Printre lupi” și au fost lansate în 2007, 2009 și respectiv 2012.

Despre Alexandru Ion

Cred că muzica e cea care ne aduce aminte că trăim și ne ajută să ne descoperim adevăratele emoții. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*