Prima pagină » Știri » Una dintre chitările pe care a cântat George Harrison va fi scoasă la licitație

Una dintre chitările pe care a cântat George Harrison va fi scoasă la licitație

Casa de licitații Julien’s Auctions a anunțat că va scoate la licitație una dintre chitările pe care a cântat George Harrison înainte ca trupa The Beatles să ajungă în SUA. Chitara este un Rickenbacker 425 din anul 1962, cumpărată de Harrison în 1963 din Mount Vernon, Illinois, unde fusese în vizită la sora sa. Ulterior, George Harrison și-a vopsit chitara pentru a se asorta cu aceea pe care o folosea colegul său, John Lennon. Rickenbacker-ul a fost folosită în timpul înregistrării pieselor I want to hold your hand și This boy, din octmbrie 1963.

Chitara este estimată de casa de licitații la o valoare cuprinsă între 400.000 și 600.000 de dolari și va fi licitată la Hard Rock Cafe-ul din New York între 16 și 17 mai.

Aceasta nu va fi însă singurul lucru licitat care amintește de legendara trupă. Licitația va include și discul „Beatles ’65”, pe a cărui copertă există autografele tuturor membrilor trupei. Cum foarte rar se întâmplă ca semnăturile celor patru să se afle în același loc, mai ales după explozia de imagine pe care au avut-o în SUA, casa de licitații se așteaptă să obțină pentru disc o sumă cifrată în jurul a 300.000 de dolari.

Vor mai fi scoase la licitație o chitară bas Hofner închiriată de Paul McCartney la mijlocul anilor ’60, albumul „Please Please Me”, a cărui copertă este semnată de membrii formaţiei şi o pânză a unui tablou neînrămat, pictat de John Lennon în jurul anului 1966, intitulat „Shroud of Tourin”. Obiectele sunt estimate la sume cuprinse între 20.000 şi 50.000 de dolari fiecare.

Despre Bogdan-Liviu Constantinescu

Eu sunt cea mai iubită trupă de heavy-metal din țară. Vă pot confirma asta cei patru colegi de scenă din alcătuirea mea. Să fie rock!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*